4 tips voor het stimuleren van een datagedreven cultuur

Als je ons vraagt wat de ideale bedrijfscultuur is, dan kunnen we ons antwoord beperken tot slechts één term: datagedreven! De datagedreven bedrijfscultuur is ons utopia. Data vormt voor ons dé universele basis voor onze besluitvorming. Met een datagedreven bedrijfscultuur kun je jouw stakeholders tevreden stellen, de bedrijfsvoering stroomlijnen en je strategie verduidelijken en verbeteren. Voor veel bedrijven blijft een sterke, datagedreven cultuur daarentegen ongrijpbaar. Enerzijds begrijpelijk, want elke organisatie is anders. Anderzijds zonde, want de mogelijkheden binnen een datagedreven organisatie zijn oneindig. Heb jij sterke ambities om de komende jaren meer datagedreven te werken? Met deze 4 tips stimuleer je een data-gedreven bedrijfscultuur!

Tip #1: De datagedreven bedrijfscultuur begint bij de top

Bedrijven met een sterke datagedreven bedrijfscultuur hebben meestal leidinggevenden die erbij zweren dat beslissingen op data gebaseerd moeten zijn. Dit is voor hen de normaalste zaak van de wereld. De datagedreven bedrijfscultuur begint bovenaan: hoe meer de top ervan overtuigd is dat data de sleutel tot succes is, hoe makkelijker dit doorsijpelt in de gehele organisatie. Maar hoe overtuig je de top van de meerwaarde van data? Dat vertellen we je in de volgende tip!

Tip #2: Bouw de sterkste case

De beste manier om een vliegende start te maken, is door aan de hand van voorbeelden te laten zien hoe data tot betere beslissingen kan leiden of processen kan optimaliseren. Vraag aan de sleutelpersonen binnen je organisatie welke processen geoptimaliseerd kunnen worden, en veranker dat aan de potentiële waarde van data. Een goede tip is om te kiezen voor de processen die de meeste waarde genereren.

Laat de onderneming zien dat er geld verloren gaat wanneer je data links laat liggen. Maak duidelijk dat de concurrent dit wel doet en dus een voorpsrong op jou heeft. Geef aan dat je met data en dashboards tot inzichten komt waar je voorheen nog geen weet van had.

Tip #3: Kijk verder dan je technische competenties

Natuurlijk moet je de technische middelen hebben om je datagedreven bedrijfscultuur te stutten. Echter, het stimuleren van een datagedreven bedrijfscultuur gaat over meer dan alleen technische competentie. Ja, je moet iedereen in je organisatie uitleg geven over je tools, wat data is en waar het vandaan komt. Maar net zo belangrijk is: Wat zijn de voordelen van data? Waarom doen we dit als organisatie? Onderbouwing en uitleg zijn in deze context onmisbaar en gaan ook zeker over het begrijpen van de meerwaarde voor je organisatie.

Tip #4: Begin simpel

Denk niet te moeilijk! Er zijn oneindig veel mogelijkheden, waar je je al snel in kunt verliezen. Begin met iets simpels. Waar heb je op dit moment nog geen inzicht in? Wat kost er in je huidige werkwijze te veel tijd? Welke werkzaamheden bestaan er waarvan de afhankelijkheid bij één persoon ligt? Stel je zelf dit soort vragen. Een antwoord op een dergelijke vraag kan een laagdrempelig en goed startpunt zijn voor jouw datagedreven organisatie.

Datadone is er voor jou!

Wil je jouw organisatie naar een hoger niveau tillen door een datagedreven bedrijfscultuur te stimuleren, maar weet je niet goed hoe je dit aanpakt? Of heb je niet de middelen om de specialistische techniek achter het verwerken van data zelfstandig te organiseren? Datadone is er om je hierin te ondersteunen! Meer weten? Neem vrijblijvend contact op.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.