Ontsluit jouw data binnen 24 uur

Datadone zorgt in no-time voor de beste BI-inzichten voor jouw organisatie. Zodat jij gegronde beslissingen kunt nemen over je bedrijfsvoering. Stap 1: het ontsluiten van jouw data. Onze technische consultant, Tim Smit, zorgt ervoor dat gegevens uit AFAS Profit binnen 24 uur bruikbaar zijn voor jouw Power BI dashboard. Dit monitort hij dagelijks, om er zeker van te zijn dat alle data is verwerkt en klaar staat voor jou als klant. Benieuwd hoe dit in de praktijk werkt en welk voordeel dit jou oplevert?

Tim vertelt: “Stuur je ons vandaag een bericht? Dan ontsluiten we binnen een dag jouw data. Snelheid is hierin van groot belang, zodat je snel inzicht hebt in je data! Met GetConnectoren ontsluiten we gegevens uit AFAS Profit zodat deze worden omgezet naar bruikbare data voor jouw Power BI tool zoals:  Microsoft Power BI, Tableau of Qlik. Inmiddels beschikken we over 100+ GetConnectoren. Naast het ontsluiten van jouw data, bewerken, valideren en verrijken we deze gegevens. Hierdoor kunnen we bijvoorbeeld data uit meerdere systemen combineren. Hiermee beantwoorden we op een snelle en soepele manier jouw vraagstuk.”

Data ontsluiten

Data ontsluiten en monitoren

But the real magic happens at night. Want na het ontsluiten van jouw data, vindt elke nacht de dataverwerking plaats via Microsoft Azure (het cloud computing-platform van Microsoft). Tim houdt dit dagelijks in de gaten: “Niets in de techniek is volledig bulletproof. Daarom kijk ik elke ochtend of de dataverwerking succesvol heeft gedraaid. In ons eigen dashboard zie ik precies de voortgang van dataverwerking én waar zich eventuele uitdagingen voordoen. Zo lossen we storingen direct op, vaak nog voordat een klant hier hinder van ondervindt. Daarom heeft het voor onze klanten een hele grote meerwaarde.”

Maar Tim zit de rest van de dag ook niet stil: “ Naast het ontsluiten van databronnen help ik klanten om de verbinding te maken tussen de database en Power BI rapportages. Daarnaast leg ik de focus op verbeteringen aan ons bestaande AFAS datamodel. En kijk ik hoe we de verwerking van data kunnen optimaliseren en verbeteren. Zodat onze klanten niet alleen sneller over inzicht beschikken, maar ook over een vollediger inzicht.”

Probleem herkennen én voorkomen

Het oplossen van jouw vraagstukken en problemen staat bij datadone op één. Dat is waar de specialisten energie van krijgen en waarom Tim hier helemaal op zijn plek zit: “Elk probleem én elk vraagstuk brengt weer nieuwe uitdagingen met zich mee, zowel bij grote als bij kleinere klanten. Doordat we voor meerdere klanten werken, herkennen we bepaalde problemen in een vroeg stadium en hebben we snel het antwoord. Maar we komen ook voor nieuwe uitdagingen te staan. Als we deze weten op te lossen, geeft dat echt een extra kick!” 

99 van de 100 keer dé oplossing

Datadone is koploper op het gebied van data ontsluiten en BI, vooral in de auto-, service- en onderwijsbranche. Daarom investeren ze actief in de ontwikkeling van het team, deze learnings worden meegenomen bij bestaande en nieuwe klanten. Tim: “Bij datadone leer je vooral door te doen! We krijgen er dagelijks ervaring bij doordat we voor diverse klanten in verschillende branches werken.” Daarnaast investeert Tim actief in zijn ontwikkeling: “Ik leer van mijn collega’s en doe kennis op bij diverse platformen zoals de Microsoft Power BI community. Daarnaast volg ik jaarlijks trainingen via Microsoft Learn. Door ons teamwork, onze gezamenlijke ervaring en onze dedication naar de klant durf ik te zeggen dat we 99 van de 100 keer zelf tot dé oplossing komen.”

Veel gestelde vragen

Wat is data ontsluiten?

De letterlijke betekenis van ontsluiten betekent informatie vindbaar en toegankelijk maken. Dit geldt ook voor data ontsluiten. Data wordt gereed gemaakt om te gebruiken in BI-tools. Vervolgens is het belangrijk om je data te bewerken, te valideren en te verrijken.

Waarom moet je data ontsluiten?

Zonder je data te ontsluiten, kun je het niet inzetten voor Business Intelligence. Het is niet gereed om te gebruiken in Power BI tools zoals: Microsoft Power BI, Tableau of Qlik. Verder is het makkelijker om data uit meerdere systemen te combineren.

Hoe data ontsluiten?

Data ontsluiten doe je met connectoren. Hiermee haal je data op vanuit het ene systeem en hevel je dit over naar een Power BI tool. Datadone gebruikt bijvoorbeeld voor AFAS de zogenoemde GetConnectoren.

Hoe Tim binnen 24 uur jouw data ontsluit?

Ontdek het in onze brochure.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.