Zet in 2022 in op Microsoft Azure en cloud computing

Cloud computing, een begrip dat eigenlijk al 2 decennia lang bestaat. Ondanks dat de cijfers rondom bedrijfsefficiëntie en kosten- en concurrentievoordelen glashard zijn, werkt een groot deel van het bedrijfsleven nog steeds zonder. Wat ons betreft zonde en onnodig! Werk jij al met cloud computing? Bij datadone zijn we echte cloud computing connoisseurs! Wij werken met Microsoft Azure, een cloud computing platform. In deze blog vertellen we je graag meer over cloud computing en Microsoft Azure.

Wat is cloud computing?

Cloud computing maakt van je IT-infrastructuur als het ware een service. Je kunt via het internet op de IT-infrastructuur aansluiten en digitale informatiebronnen gebruiken zonder deze locatie zelf te moeten installeren en onderhouden. Maar hoe ziet dit er dan in de praktijk uit? Neem bijvoorbeeld cloud computing in het licht van communicatie. Door middel van de cloud krijg je eenvoudig via het web toegang tot communicatie- en samenwerkingsmiddelen, zoals e-mail en agenda’s. Applicaties voor berichten en spraak- en videochat maken ook gebruik van de cloud. En het mooie is: je berichten en informatie bevinden zich in het netwerk van de serviceprovider, niet op je persoonlijke apparaat!

Hoe wij te werk gaan met cloud computing? Datadone ontsluit en koppelt diverse databronnen binnen jouw organisatie. We regelen de techniek achter het verzamelen, verwerken, samenvoegen én het verrijken van de beschikbare data.

Wat is Microsoft Azure?

Microsoft Azure, in het verleden bekend als Windows Azure, is het publieke cloud computing-platform van Microsoft. Het platform biedt een reeks clouddiensten, waaronder: computing, analytics, storage en networking. Als gebruiker kun je uit deze diensten kiezen om nieuwe toepassingen te ontwikkelen en te schalen, of om bestaande toepassingen in de publieke cloud te draaien.

De voordelen van cloud computing en Microsoft Azure

#1 Kosten

Door te investeren in cloud computing hoef je geen kosten te maken voor eigen hardware en software. Ook hoef je geen budget vrij te maken voor het opzetten en beheren van eigen on-site datacenters, iets wat al snel in de papieren loopt!

#2 Wereldwijde schaal

Microsoft Azure biedt de mogelijkheid tot flexibele schaalaanpassing. In cloud computing-termen gesproken houdt dit in dat het juiste aantal IT-bronnen perfect wordt afgestemd op de behoefte van dat moment, inclusief de juiste geografische locatie.

#3 Flexibiliteit

Je hebt slechts een beperkte hoeveelheid aandacht te verdelen tussen al je verantwoordelijkheden. Je wilt het liefst zo weinig mogelijk tijd kwijt zijn aan IT- en data-gerelateerde werkzaamheden. Met Microsoft Azure kun je je vertrouwen leggen in een extern platform, waardoor je meer tijd over hebt voor de écht belangrijke dingen.

Hoe zet datadone Microsoft Azure in?

Bij datadone zetten we Microsoft Azure op zo’n manier in, dat we jou bruikbare datasets kunnen bieden, gecombineerd met data uit interne en externe systemen. Deze datasets zetten we vervolgens met behulp van onze software-oplossingen om naar maatwerk dashboards. Zodat jij altijd de beste én meest betrouwbare inzichten hebt om op te sturen!

Kies je voor Microsoft Azure? Dan ben je verzekerd van een gebruiksvriendelijke, betrouwbare en flexibele bedrijfsvoering. En niet geheel onbelangrijk: je bespaart tijd én geld: win-win! Wil je meer weten over cloud computing en Microsoft Azure, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op! Onze specialisten vertellen je er graag meer over. 

Hoe realiseer je betrouwbare data?

Download ons online magazine

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.