Aeternus en datadone

Aeternus, expert in bedrijfsovernames, weet alles van waarde bepalen, verhogen en realiseren. En waarde creëren, dat doen ze ook intern. De afgelopen jaren is het bedrijf enorm gegroeid. Zo verdubbelde het aantal medewerkers en het aantal klanten en de omzet stegen flink. Exponentiële groei vraagt om inzicht in data. Dan blijf je ontwikkelen.

Yvonne Steegh van Sales & Datamanagement bij Aeternus vertelt hierover: “Ons businessmodel bestaat mede uit urenfacturatie. Daar verdien je je geld mee. Dankzij Power BI hebben we nu een up-to-date inzicht in onze effectiviteit. Ook zien we precies hoe het staat met onze projecten, de sales targets en offertes. En dat op elk moment van de dag.”

Cijfers? Dat kostte me wel een paar dagen

Handmatig je overzichten maken kost veel tijd. Tijd die je liever besteedt aan andere werkzaamheden. Yvonne: “Als er een overzicht van de cijfers nodig was, kostte me dat wel een paar dagen. Data bij elkaar zoeken, bij elkaar zetten en dan nog analyseren. Dat moet sneller kunnen, dacht ik. Zo kwam ik uit bij Microsoft Power BI. En omdat Forque, één van de partners van datadone ook AFAS-partner is, was de keuze snel gemaakt.”

Nog korter op de bal

Een tabel blijft een droge opsomming van cijfers. Zeker als je uit verschillende systemen je data moet halen, mist de onderlinge samenhang. “Forque heeft met behulp van Power BI en de datasets van datadone onze cijfers tot leven gebracht. Een grafiek maakt data visueel en dus tastbaar. Ook bespaart het laten bouwen van een dashboard veel tijd. Binnen twee weken stond de eerste opzet van de rapportages al klaar! Naast dat zo’n dashboard er mooi uitziet, legt Forque je haarfijn uit wat je er allemaal mee kunt. En doordat ze AFAS-partner zijn, stellen ze gelijk de juiste vragen. Zo haal je het optimale uit de software. Nu combineren we eenvoudig cijfers uit meerdere systemen. Iets waar je anders veel verschillende overzichten voor nodig hebt. Hierdoor zitten we gewoon ‘korter op de bal’.”

Aeternus en datadone

Power BI, voor grote én kleine bedrijven

Je bent nooit te klein voor Power BI. Inzicht in data loont. Altijd. “Ik hoor weleens dat bedrijven huiverig zijn voor Power BI. Om alles uit Power BI te halen, heb je betrouwbare data nodig. Daar liepen wij ook tegenaan. Dus hebben we verschillende processen in AFAS geoptimaliseerd. Door Power BI is ons bedrijf nog doelgerichter. Transparanter. Twijfel je om aan de slag te gaan met Power BI? Dan zeg ik juist: doen! Je leert ervan. En doordat je bedrijfsprocessen onder de loep neemt, heb je tools in handen om je bedrijf verder te verbeteren. Een win-winsituatie dus!”

Inzicht in wat wel werkt en wat niet

Superhandig dus zo’n dashboard. Daar wil je meer van! Yvonne heeft alvast één grote wens voor de toekomst: de cirkel tussen marketing en sales rondmaken. “We doen veel op het gebied van marketing. En we zijn benieuwd wat die investering nu echt oplevert. Komen er bijvoorbeeld klanten uit een SEA-campagne? Op dit moment verzamelen we gegevens uit verschillende programma’s als Hubspot en Google Analytics. Hoe fijn is het als we straks in Power BI met een paar clicks zien wat werkt. Én, wat we in het vervolg beter kunnen laten.”

Aeternus over datadone en Forque

“Meteen vanaf het allereerste contact zijn datadone en Forque helder in wat ze doen en wat ze voor je kunnen betekenen. Daarbij maakt het niet uit aan wie je je vraag voorlegt. Noël, Tom, Matthijs of Madelon; iedereen geeft een deskundig en duidelijk antwoord. En ze staan altijd voor je klaar. Zo kun je snel weer verder met je werk. Zowel voor de sales als voor de uitvoer krijgen Forque en datadone van ons een dikke 10!”

datadone brochure

Ontdek alles over datadone
in onze brochure:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.