Hallo realtime inzicht, dag maandelijks rapport

Gullimex geeft haar klanten 100% controle over de kwaliteit en hygiëne van producten en processen. Onmisbaar in de Medisch Pharma, Food en Logistieke sector. Want juist in deze sectoren is de beste kwaliteit essentieel voor de gezondheid en het welzijn van mensen. Datadone geeft Gullimex 100% controle over data: mede door een koppeling tussen AFAS en Relyon, een datamodel en een maatwerk-oplossing.

“Met 65 werknemers ondersteunen we ruim 8000 klanten in Nederland, België en Duitsland. Een aantal voorbeelden zijn: Johma en de Zuivelhoeve, McDonald’s, Van Der Valk en Jan de Rijker Transport”, vertelt Jeroen Roeleven, Managing Director bij Gullimex. Hij vervolgt: “Ons werk is daarom lastig in één zin te beschrijven. Het varieert van het monitoren van temperaturen in medicijnkasten tot het controleren van verpakkingen van voedingsmiddelen. Het stopt bij ons niet bij de verkoop van een product of dienst. We verzorgen oplossingen op maat voor klanten en leveren daarnaast installaties en onderhoud.”

Forecasting met Business Intelligence

Jeroen: “Een tijd geleden zag ik begin van de maand de cijfers van de maand ervoor. Ik keek samen met de directie naar onze omzet of onze orderintake. Dit zijn uiteraard waardevolle cijfers, maar aan het eind van de dag stuur je nog steeds op een soort onderbuikgevoel. Met Business Intelligence (BI) is dit verleden tijd. Met forecasting kunnen we bijvoorbeeld het te verwachten volume of aantal uren inzichtelijk krijgen, op basis van de historische data. Ik zie bijvoorbeeld of we in een regio over te weinig installatie-uren beschikken. Vervolgens sturen we hier direct op. Daarnaast kijken we nu naar realtime data, dat was voorheen wel anders.”

Van dagen naar één druk op de knop

“Toen ik bij Gullimex begon, zo’n zes jaar geleden, duurde het vaak lang voordat ik de juiste cijfers en data in handen had. Het was niet gek als ik twee dagen moest wachten op data, dit naar mijn accountant opstuurde én het vervolgens nog een dag duurde voordat ik mijn antwoord had. Met de BI-dashboards beschikken we niet alleen direct over de meest actuele cijfers, het heeft ook geen voorbereidingen nodig.”

“Door de BI-dashboards vinden we de verklaring achter cijfers”

Jeroen vervolgt: “Binnen Gullimex kijken we nu dagelijks naar onze BI-dashboards. De CFO kijkt naar de financiële gegevens, de accountmanagers kunnen alle klantgegevens met één druk op de knop inzien en onze service-afdeling ziet welke machines onderhoud vergen. We kunnen daarnaast de verklaring vinden voor bepaalde cijfers. Vroeger zagen we dat één leverancier het beter deed dan de ander. Nu kunnen we precies inzien welke productgroep dan beter verkoopt én waarom dit zo is.” Jeroen verbaasde zich daarnaast over de mate van gebruiksvriendelijkheid: “Het is heel eenvoudig om zelf de juiste informatie op te halen. Ik werk bijvoorbeeld met andere data dan onze accountmanagers. Daarnaast switch ik eenvoudig tussen de data van Nederland en België.” 

“Met de kennis en ondersteuning van datadone blijven we BI optimaliseren”

Koppeling tussen AFAS en Relyon 

“We hebben datadone ingeschakeld voor het verbeteren van het proces rond de kalibraties die we uitvoeren voor onze klanten. Arne Bakker, product manager bij datadone, heeft ons geholpen bij het realiseren van de benodigde maatwerk-software en de custom koppeling tussen AFAS en Relyon RSM. Op de data die hieruit komt, hebben we vervolgens dashboards gemaakt. Hierdoor heb ik meer inzicht in het complete proces. We hebben nu bijvoorbeeld inzicht in de doorlooptijd van kalibraties.”

Jeroen sluit af: “Voor Sales hebben we alles rondom Power BI rond. We gaan ons samen met datadone focussen op onze service-kant. Ook voor deze tak willen we realtime inzicht realiseren. Bijvoorbeeld hoe het zit met de uren van onze monteurs op de weg. Met de kennis en ondersteuning van datadone blijven we BI optimaliseren.”

datadone brochure

Ontdek alles over datadone
in onze brochure:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.