Data opschonen bespaart tijd, geld en stress

Verkeerde beslissingen nemen doordat je werkt met foute data? No way. Schoon je data op en bespaar tijd én geld. IBM schat dat er in Amerika jaarlijks 3 triljoen dollar verloren gaat door foutieve data. Data opschonen is dus onmisbaar voor jouw bedrijf. Hierdoor maak je sneller en beter juiste beslissingen, ontdek je nieuwe omzetkansen en werk je uiteindelijk efficiënter. Clean up that mess.

Denk je nu ‘data opschonen is in mijn organisatie niet nodig’? Incorrecte data ontstaat helaas sneller dan je denkt. Eén van de grootste ‘vervuilers’ is de mens: door het handmatig toevoegen, aanpassen en updaten van data sluipen er snel fouten in. Daarnaast kan het ook  ontstaan doordat meerdere mensen met de datasets werken, doordat data in diverse silo’s is opgeslagen of omdat data onjuist wordt gecombineerd, bijvoorbeeld bij een overname.

Data opschonen in één handomdraai

Tijdens een cruciale meeting met het c-level of in een salesgesprek met een prospect wil je niet ontdekken dat je werkt met incorrecte gegevens. Dus opschonen die data! Slechte datakwaliteit belemmert namelijk het behalen van jouw bedrijfsdoelstellingen. Al heb je de duurste systemen: foute data leidt tot slechte beslissingen. De quote luidt niet voor niets: ‘Good decisions made on bad data are just bad decisions you don’t know about yet.’

Voor grote organisaties is het tijdrovend om handmatig alle bedrijfsinformatie te controleren. Daarom kan het interessant zijn om een externe partij in te schakelen. Datadone controleert data volledig geautomatiseerd. Onze specialisten kijken of data volledig, correct, relevant en enkelvoudig zijn opgemaakt. Daarnaast worden onbelangrijke of dubbele data verwijderd. Dit is nodig om alle data voor jouw BI-dashboards uitvoerbaar te maken.

Hang de vuile was dagelijks buiten

Data opschonen is één, maar daar blijft het niet bij. Dagelijks worden jouw databases verder uitgebreid met nieuwe gegevens. Het is van belang om al deze nieuwe data te controleren. In veel systemen wordt data automatisch gecontroleerd, gecorrigeerd en aangevuld.

Denk je nu dat data opschonen wél nodig is? Heel goed! Door jouw data op te schonen, ben je in-control over je bedrijfsinformatie en kloppen jouw BI-dashboards. Zo vertrouw je op de prognoses, gebaseerd op kloppende financiële gegevens. En kun je klanten of collega’s binnen no-time de meest accurate en recente data overhandigen. Geen onnodige discussies meer, wel betere resultaten en een besparing van tijd, geld en stress. 

Dit is de vierde blog uit onze blogreeks over het optimaliseren van jouw datakwaliteit. In de volgende blog gaan we dieper in op datamigratie. Lees hier de blog over datamigratie!

Hoe realiseer je betrouwbare data?

Download ons online magazine

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.