Hi CFO, klaar voor de toekomst?

Hoe blijf je als financial onmisbaar in een wereld waar digitalisering, technologie en data een steeds grotere rol spelen? Download nu jouw gratis online magazine en stoom jezelf klaar voor de toekomst.

Download nu jouw magazine

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

CFO magazine datadone mockup

Mis dit online magazine niet:

Data als schakelstuk -
Morgen én vandaag

De wereld verandert. De rol van data en technologie wordt steeds groter. Is er straks nog wel plek voor een CFO of financieel manager binnen organisaties? Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van CFO’s verwacht dat hun functie de komende jaren minder belangrijk wordt. Dit als gevolg van de digitale transformatie en het toenemende belang van data. Sterker nog: 40% van Nederlandse CFO’s denkt dat zijn of haar functie over tien jaar niet meer bestaat. Is deze voorspelling reëel?

Dat data een steeds belangrijkere rol gaat spelen in jouw organisatie, hoeven we je niet uit te leggen. Data bepaalt zakelijk succes, vindt nieuwe kansen, verbetert klantervaringen en faciliteert verandering en innovatie. Als CFO enkel sturen op historische data is allang verleden tijd, toch? Jij gebruikt geavanceerde analyses om voorspellende modellen en dashboards te maken. Om nu al klaar te zijn voor de toekomst. Data en Business Intelligence zijn hierin een onmisbaar schakelstuk. Morgen én vandaag.

Dit lees je onder andere in
het magazine:

“Als CFO enkel sturen op historische data? Allang verleden tijd. CFO’s moeten begrijpen hoe ze álle data moeten gebruiken, niet slechts financiële data, voor het verkrijgen van inzicht in de business en het nemen van beslissingen. Bedrijven die dit niet doen, overleven het niet.”

 Dr. Ilya Strebulaev,
Professor of Finance aan Stanford University

“Niemand zit zo dicht bij het vuur als de CFO. Niemand kan de financiële resultaten van het bedrijf zo goed analyseren en vertalen naar wat het beste werkt of wat het beste resultaat oplevert, als de CFO.”

 Annemarie van Gaal,
ondernemer en investeerder