Microsoft Power BI in de bouw: dé bouwsteen van jouw bedrijf

Werk je in de bouw? Dan ben je waarschijnlijk wel bekend met  ellenlange rapportages en de vele hoeken van waaruit data binnenkomt. Veel gegevens en veel handmatig werk: bij uitstek twee ingrediënten die voor fouten zorgen. Het liefst heb je als bouwbedrijf volledig financieel overzicht van je onderneming, elke dag actueel en compleet. Efficiënt en foutloos rapporteren: dat kan met Microsoft Power BI! Met deze software koppel je al jouw datasets eenvoudig aan AFAS. Integreer al je bestaande databronnen- en systemen naadloos met AFAS Software en houd grip op elk project. Meer weten over Power BI in de bouw? We vertellen je er graag meer over!

Microsoft Power BI: overzichtelijke rapporten en dashboards op maat

Zet in op automatisering en zeg vaarwel tegen statistische rapportages. Microsoft Power BI is een interactieve tool waarmee je al je data makkelijk samenbrengt en visualiseert. Met deze tool combineer je verschillende databronnen, bijvoorbeeld je ERP-systeem, HRM-systeem, Excel en buitendienst software. Microsoft Power BI stelt je in staat om deze verschillende bronnen met elkaar te combineren, zodat jij in één oogopslag alle gegevens van jouw bouwbedrijf inzichtelijk hebt. Met op maat gemaakte dashboards heb je altijd de beste én meest betrouwbare inzichten om op te sturen. Met Power BI leer je wat er in het verleden beter kon, controleer je hoe het nu gaat en voorspel je wat de toekomstige koers gaat zijn.

datadone data verzamelen BI

3 voordelen van Power BI in de bouw

#1: Binnen no-time visueel aantrekkelijke dashboards

De specialisten van datadone ontzorgen jou volledig op het gebied van Business Intelligence, van data tot dashboard. Wij zorgen binnen 24 uur voor bruikbare datasets, gecombineerd met data uit al jouw interne en externe systemen. Alle visualisaties zijn naar eigen smaak in te delen. Er zijn veel mogelijkheden voor het maken van overzichtelijke tabellen en grafieken. Met Power BI bied je al je stakeholders aantrekkelijke en inzichtelijke rapportages, zonder dat je hun alle cijfers moet laten zien. Mocht je dit toch willen dan heb je natuurlijk de mogelijkheid om door te graven tot de kern. Dat is de kracht van BI!

#2: Al je data in één omgeving

AFAS staat vol met data. Daarnaast heb je waarschijnlijk nog talloze andere databronnen om voorspellingen te doen voor calculaties, werkvoorbereidingen op te stellen en om consolidaties en rapportages te maken. Door alle verschillende databronnen benut je waarschijnlijk niet de volledige waarde van alle data die je tot je beschikking hebt. Dat is helemaal niet gek, maar wel zonde. In deze context geldt immers: het geheel is meer waard dan de som der delen. Wanneer je jouw ERP-systeem en andere databronnen integreert met Microsoft Power BI, heb je al je data in één omgeving. Zo leg je heel gemakkelijk relaties tussen de verschillende tabellen en bronnen.

#3: De minste fouten, de beste keuzes

Met Microsoft Power BI zet je de eerste stap richting datagedreven bouwen. Doordat al je data accuraat en actueel is, ben je in staat om snel de juiste keuzes te maken. Je hebt direct inzicht hoe de kosten zich ontwikkelen per project ten opzichte van de prognose. Daarnaast houd je grip op de hoeveelheid materieel die er wordt geboekt en heb je meteen inzichtelijk waar de winsten en verliezen liggen per afgerond project. Handmatige handelingen zijn bovendien verleden tijd, waardoor je veel minder foutgevoelig te werk gaat. 

Bouw aan de beste BI-inzichten

Datadone is dé partner om jouw bouwbedrijf datadriven te maken. De tijden van oneindig lange rapportages zijn voorbij. Kies voor een actueel en compleet overzicht van al je data, zodat je nieuwe, handige en completere analyses kunt maken. Wil je weten hoe datadone dit voor jou realiseert? 

Weten hoe je handige analyses kunt maken?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.